Bild: Pixabay

Träffa din Youtubefavorit

Imorgon, lördag, är det dags för Tubecon, det ambulerande eventet där man kan träffa sin favorit från olika sociala medier i Saabarena. För den som har oförstående föräldrar med finns det en speciell “föräldrapark”

Tubecon är en ambulerande festival med stjärnor från sociala medier, podcasts och bloggar. Kanske säger namnen Amanda Axelson, Eskil Grahn eller Lisen Ekwall dig ingenting men på nätet är de megastjärnor med hur många följare som helst. De är de nya superstjärnorna som vet att använda sig av det som sociala medier har att erbjuda.

I morgon, lördag, kan du träffa din favorit i Saabarena och få deras autograf, ta en bild ihop eller bli avritad tillsammans. Det blir även olika paneldebatter där många olika frågor tas upp, från näthat, hbtq till lite mera lättsamma ämnen. Man kan även spela olika typer av spel med sin favoritspelare eller “gamer” som det heter med ett nyord.

För föräldrar finns ett särskilt område avsatt som man valt att kalla “parents park” och här kan mamma och pappa pusta ut, vila ögon och öron en stund men även ta del av föreläsningar om vad barnen egentligen gör på sociala medier.

Förra året hade Tubecon 22 000 besökare på sina olika event runt om i Sverige.