Bild: Privat

Youtuberyss bakom namnsuccén i Linköping

Swedish Romantic Blues. Där har ni namnet på Linköpingsbandet som nu släpper sin första skiva. Bakom namnet står en rysk student.

– Vi har inte varit i kontakt med honom men tyckte att namnet var så bra att vi ville använda det, säger Anders Johansson.

Han har tillsammans med tre andra musiker från Linköping bildat ett band på äldre dagar.
– Vi är fyra gubbar som startade band för fyra år sedan på gamla dagar, vi har repat och vi tog möjligheten att gör en inspelning. Den gjorde vi i december.

Linköpingsbandets musikstil avslöjas av namnet Swedish Romantic Blues för det är precis vad musiken handlar om, romantisk blues på svenska.
– Det enda som är engelskt är vårt bandnamn, vi är ett kaféband som kör svenska låtar, vi har spelningarna lite tidigare på dagen så vi kommer hem skapligt på kvällen, säger Anders Johansson.

Skivsläpp på lördag

De skriver allt material själva och gänget är mellan 50 och 70 år och nu är den stora dagen kommen. Gänget har gjort slag i saken och spelat in sin första skiva. Nästa lördag är det skivsläpp på Sagateatern, skivans namn är In Swedish.
– Vi har haft konserter där tidigare, så vi kommer att spela sju låtar från skivan och sedan kör vi ytterligare några låtar.

Men några pengar gör de inte på skivan.
– Nä, skivan är egentligen bara utgifter men det är en kul grej. Det är jättestort för oss, det är fantastiskt, jag har aldrig varit med om att spela in skivor tidigare.

Youtuberyss namngav bandet

Men så var det den ryska studenten. Hur kom han in i bilden?
– Ha ha, ja vi gjorde en spelning på ett kafé i stan och så tror vi att det var en student från Ryssland som spelade in med sin mobil och publicerade det på Youtube, och då skrev han Swedish Romantic Blues. Vi tyckte det lät så bra så det fick bli vårt bandnamn, säger Anders Johansson.

Swedish Romantic Blues

  • Ronny Nordenjack, sång, gitarr
  • Anders Johansson, sång, gitarr, saxofon
  • Johans Forsling, bas
  • Anders Kempe, sång, trummor

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load