JUST NU: Polis drar bort aktivister vid slakteri

Polisen har omhändertagit ett flertal personer från gruppen “Tomma burar” som blockerar samtliga infarter till Scan i Linköping.

– Vi genomför en fredlig blockad för att stoppa slakten, säger Martin Smedjeback från Tomma burar.

Han har tillsammans med omkring 30 personer från organisationen Tomma burar stoppat transporterna tillfälligt. Polis kallades till platsen och fick bära undan ett flertal demonstranter.

– Vi värnar om demonstrationsrätten så klart men här gav vi dem en ganska snäv tidsram eftersom djuren i transporterna inte kan vänta hur länge som helst, säger Markus Larsson, yttre polisbefäl vid Linköpingspolisen.

Scans samtliga tre grindar blockerades av demonstranterna. När polisen förklarade att de som sitter kvar blir misstänkta för brott reste några på sig självmant medan några valde att sitta kvar. Men polisen fick fullt upp även med de som reste sig självmant eftersom de sprang tillbaka ut när nästa djurtransport var på väg in.

– Det är inte direkt riktat till Scan, vi är emot all slakt och då var detta en strategisk plats i dag, säger Martin Smedjeback.

Polisen fyllde flera bilar med demonstranter som nu riskerar dagsböter för brott mot ordningslagen.

– De har fått sitta en stund men när det blev för stora störningar för verksamheten här så går vi in, först för att be dem flytta på sig självmant men sedan bär vi bort dem, säger Markus Larsson.

De aktivister som inte lyssnade på polisens uppmaning att frivilligt flytta på sig omhändertogs. Vid lunchtid hade åtta demonstranter omhändertagits och avlägsnas till annan plats.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load