Aktivister hotade: ”Jag hade kört över er”

I måndags fick polisen släpa bort ett 30-tal demonstranter utanför Scan på Tornbyområdet. Efter händelsen har personerna från Tomma burar fått utstå både hot och hat.

Det var i måndags som gruppen Tomma burar blockerade tre infarter till Scan. Djurtransporter stod på kö in till slakteriet och polis kallades till platsen. Ett flertal från gruppen omhändertogs. Nu har gruppen fått utstå ett flertal hot riktade mot sig.

Tomma burar filmade händelsen i direktsändning i sociala medier och den första sändningen nåddes av över 8 000 kommentarer, de flesta var direkta hot som till exempel ” Jag hade aldrig tvekat utan ja hade kört över er” och ”Var glada att jag inte kör, jag hade inte stannat, hade tvärtom gasat mer”.

Hatet kan, enligt Tomma burar som är emot all slakt, bero på att de utmanar själva grunden i köttätandet. Det säger Martin Smedjeback från Tomma burar och som var med på demonstrationen i måndags.

– Jag tror att det kan bero på att genom att fokusera på slakterier så utmanar vi själva grunden i köttätandet, nämligen dödandet. Om hur djuren har det i djurindustrin kan man alltid dra fram bättre eller sämre behandling av djuren. Man försvarar djurutnyttjandet med att djuren ändå ”har det bra i Sverige”. Men dödandet kan man inte snacka bort, säger Martin Smedjeback, i ett pressmeddelande.

Demonstrationen var lugn och både demonstranter och polis hade hela tiden en vänlig ton mot varandra men flera personer bröt ändå mot lagen eftersom de inte flyttade på sig självmant. Flera av dem misstänks därför nu för brott mot ordningslagen med dagsböter som följd.

MER: JUST NU: Polisen drar bort aktivister

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load