Nyligen invigda The Box hoetll är ett av de hotell som drar folk till Linköping. Pressbild

Allt fler övernattar i Linköping

Linköping är en populär stad att övernatta i och under sommaren så ökade antalet gästnätter på hotell, vandrarhem och i stugor med över nio procent jämfört med sommaren 2017.

Totalt genomfördes 162 155 gästnätter i Linköping under sommaren, vilket motsvarar en tillväxt på 9.3 procent jämfört med förra sommaren. Som jämförelse visar motsvarande siffror för riket totalt ingen tillväxt, utan antalet gästnätter ligger oförändrat, skriver Visit Linköping & Co i ett pressutskick.

Tillväxten i antalet övernattningar i Linköping genomförda av svenska besökare ökade med 9,1 procent och totalt uppgick antalet övernattningar genomförda av dessa till 119 915. Antalet övernattningar genomförda av utländska besökare ökade med 9,5 procent och uppgick till 42 240.

– Det har varit en rekordstark sommar i Linköping när det gäller antalet övernattningar på hotell, stugor och vandrarhem. Sommarmånaderna är solklart den period på året när Linköping har som flest övernattande besökare, säger Jörgen Nilsson, affärsutvecklingschef, Visit Linköping & Co.

Totalt sedan årsskiftet har antalet gästnätter i Linköping uppgått till 346 905, vilket innebär en tillväxt med 4,7%.