Bilen till vänster har gått 135 mil och bilen till höger 250 mil. Båda har flutit bort till andra sidan av deras riktiga parkeringsplats. Bild: Andreas Schander

1,5 meter vatten i p-huset: Lyxbilar flöt bort

Han hade drömt om en ny Mercedes och i sommar skulle familjen Andersson åka till både Sälen och till Västkusten. Men bilen, som bara har gått 250 mil, flöt iväg och totalförstördes i vattenkaoset.

– Den är bara skrot, här går man och har längtat efter att köpa den här bilen och så blir det så här, säger Roland Andersson.

Hans bil, en Mercedes, som han köpte för sex veckor sedan, stod parkerad i parkeringshuset på Järnvägsgatan 8 i centrala Linköping. Under onsdagens skyfall forsade vattnet in i parkeringshuset och vattennivån var 150 centimeter högt.

– Jag kom hem från jobbet i går och såg direkt att det här ser inte bra ut. Så jag ringde till min fru och hoppade på att hon skulle vara ute med bilen. Det var hon inte, säger Roland Andersson.

Med bara några veckor kvar till familjens semester i den nya bilen vet han inte hur det blir med det.

– Vi skulle använda bilen mycket i sommar och åka till både Västkusten och till Sälen. Jag vet inte hur det blir nu, va fan gör man?

Han möttes av ett parkeringshus som var dränkt med vatten och där bilar hade flyttats runt.

– Bilarna har rört sig där inne, vår parkering är på andra sidan mot vart den står nu, säger en annan uppgiven bilägare.

Elen var utslagen i bilarna vilket gjorde att både handbroms och rattlås fortfarande var påslaget. Ännu en bilägare som fick se sin bil transporteras ut med bärgningskåren var Maria Lundberg.

– Jag upptäckte det i dag när jag kom hem, det var inget vatten kvar då men jag såg att bilarna hade flyttat sig, säger Maria Lundberg.

Vad händer nu?
– Ingen aning. Jag har ingen aning om hur vi löser det här, säger hon.

Familjen Anderssons mercedes hade gått 250 mil. En annan bilägare berättar att deras också var precis ny med endast 135 mil på mätarställningen.

SE GALNA LÄSARFILMERNA FRÅN ONSDAGENS OVÄDER HÄR