Foto: Niklas Luks

Branden i Tannefors är under kontroll

Efter flera timmars kamp mot lågorna har räddningstjänsten nu fått branden som i morse utbröt i en hyresfastighet i Linköpingsstadsdelen Tannefors under kontroll. Byggnaden är svårt brandskadad och räddningspersonal på plats räknar med ytterligare flera timmars eftersläckningsarbete på plats.

Det var strax innan klockan sju i morse som SOS fick larm om att det brann i en mindre hyresfastighet på Skördegatan i stadsdelen Tannefors i Linköping.

Tre personer som befann sig i fastigheten tvingades hals över huvud fly lågorna. En av dem – en man i 30-årsåldern skadades – och fick föras till sjukhus med ambulans. En man i 60-årsåldern chockades.

Den brandhärjade fastigheten är av trä, vilket tillsammans med värmen och den senaste tidens torra väderlek bidrog till att eldsvådan som till en början såg ut att kunna inskränkas till en av hyresfastighetens lägenheter snabbt utvecklades till en storbrand.

Strax efter det att räddningstjänsten påbörjat släckningen tvingades räddningsmanskapet konstatera att branden spridit sig så snabb och blivit så omfattande att det var osäkert om det brinnande huset skulle gå att rädda.

Efter en lång kamp mot elden, som när det brann som värst betecknades som helt utom kontroll, lyckades brandmännen vid 08.30-tiden i morse få lågorna under kontroll ”med reservation”.

Nu är elden släckt. Men ett tidsödande eftersläckningsarbete, som väntas pågå hela eftermiddagen återstår. Av det brandskadade hyreshuset återstår i princip bara aska och sot.

– Den här branden har varit besvärlig att släcka och eftersläckningen kommer att ta tid. Huset kommer att stå kvar när vi är färdiga på plats. Men fastigheten är mycket svårt brandskadad. Det handlar om en totalskada, säger Stefan Hagdahl – inre befäl vid Räddningstjänsten i Östra Götaland till News.

Vad som orsakade branden är ännu okänt. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och kommer så snart det är möjligt att genomföra en teknisk undersökning av brandplatsen.

 

Relaterat material

https://linkopingnews.se/nyheter/just-nu-hyresfastighet-i-lagor/

En till sjukhus när tre flydde lågorna i Tannefors – polisen misstänker brott