Anna Tanttinen, träningsansvarig på Campushallen. Bild: Andreas Schander

Gymmet som tar krafttag mot doping

Under hela denna vecka visar träningsanläggningar runt om i landet hur de jobbar mot doping. I Linköping deltar till exempel Campushallen, en av kommunens största träningsanläggningar.

– Det är många som vill hitta en snabb väg till ett resultat med stora muskler så det är viktigt att visa att vi tar ställning mot doping, säger Anna Tanttinen, träningsansvarig på Capushallen.

Den ideella föreningen har 7 300 medlemmar och måndagar är den största träningsdagen med över 1 000 personer i träningsanläggningen på universitetsområdet.
–­ Vi har inte haft något misstänkt fall men vi ska inte vara naiva och tro att det inte finns problem.


Anna Tanttinen på Campushallen. Bild: Andreas Schander

Just nu pågår den så kallade ”uppmärksamhetsveckan” som sätter extra fokus på hur arbetet mot doping genomförs. Det är ett samarbete mellan anläggningar och Campushallen är en av dem. Syftet är att ta ställning mot doping men att det görs med information och aktiviteter i stället för med pekpinnar. Campushallen är diplomerade för sitt arbete och varje år kallar de dit Riksidrottsförbundet som dopingtestar några medlemmar varje år. Ännu har det inte funnits någon dopad person i testerna.

”Uppmärksamhetsveckan” genomförs genom nätverket Prodis (Prevention av doping i Sverige) som finansieras via Folkhälsomyndigheten.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load