Sebastian Karlsson i LHC ser gärna att många nallar kastas in på isen för att hjälpa utsatta barn i Linköping. Bild: LHC. Pixabay

Hjälteinsatsen – därför ska du kasta in en nalle på LHC-matchen

När Linköping HC tar emot Färjestad i Saab arena 8 december kan den som vill köpa en nalle för att kasta in den på isen. Dessa kommer sedan att skänkas till utsatta barn i Linköping.

LHC kommer tillsammans med Tappra Barn att genomföra något som kallas ”Manges stora match” som syftar på LHC-legendaren Magnus Johansson. Efter att han lade skridskorna på hyllan är han bland annat engagerad i Tappra Barn som arbetar med att hjälpa utsatta barn. Därför ska det samlas in nallar under matchen 8 december. I samband med tredje periodens reklamavbrott (powerbreak) har publiken möjlighet att kasta in nallar på isen. Nallarna kan köpas innan samt under matchen.

När nallarna sedan har blivit uppsamlade kommer de att packas och lämnas över till Tappra Barn, som kommer att skänka dessa till utsatta barn i kommunen. Även intäkterna från försäljningen av nallarna kommer att skänkas till utsatta barn.

– Det känns väldigt spännande att kunna presentera den här nyheten i dag. LHC har under flera år jobbat mycket med att ta samhällsansvar med inriktning på ungdomar, bland annat genom vårt samarbete med Barncancerstiftelsen där vi varje år har besökt barn på sjukhuset strax innan jul och delat ut julklappar. När den här idén kom upp tillsammans med Tappra Barn och Linköpings Innersta så var det ingen tvekan om att vi skulle göra det, säger LHC:s Marknads- och kommunikationschef Michael Sturehed, i ett pressmeddelande.