Erik Åqvist, näringslivsstrateg på Linköpings kommun och pristagaren Emma Johansson. Bild: Karl-Göran Zahedi Fougstedt/Linköpings kommun.

Hon är årets lärare: Jag är chockad och glad

Emma Johansson är entreprenörskapslärare vid Fria Läroverken i Linköping. Nu har hon tagit hem titeln Årets Entreprenörskapslärare i Linköping 2017, som delas ut av Linköpings kommun.

– Jag är chockad, hedrad och glad. Det betyder så mycket för mina elever att vi kan ge dem möjlighet att driva UF företag under sin studietid, säger Emma Johansson.

– Att genom undervisningen få eleven att själv upptäcka nya intressen och sidor hos sig själv är fantastiskt. Jag är så stolt över priset men att se eleverna växa är ändå min största belöning.

Utmärkelsen delas ut av Linköpings kommun en gång per år, denna gång vid TUFF-seminariet som hölls 5 oktober under Linköpings Näringslivsmässa.

– Entreprenörskap i skolan ger fler chansen att se företagande som ett framtida karriärval. Utan engagerade lärare faller hela idén. Därför tycker vi det är viktigt att lyfta någon lärare som utmärkt sig under året med detta pris, säger Erik Åqvist på Näringsliv och Tillväxt inom Linköpings kommun.

Motiveringen för att utse Emma Johansson som Årets entreprenörskapslärare 2017 lyder:
”Läraren har ett gediget och härligt engagemang för entreprenörskap i skolan. Läraren antar utmaningar och är både entreprenöriell och kreativ i sin undervisning. Årets Entreprenörskapslärare i Linköpings kommun ser möjligheter och får genom sin undervisning i UF-företagande sina elever att växa i sitt klassrum.”

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load