Temabild: Pixabay

Ingen Brittsommar i sikte – hösten är här för att stanna

Det låter kanske hårt. Men nu är hösten definitivt här för att stanna. Sensommaren har regnat bort. Och någon Brittsommar finns inte ens i sikte.

De våldsamma regn som det senaste dygnet plågat de boende i mellersta Sverige kommer att fortsätta piska både Gävlebor och upplänningar.

Det djupa lågtryck som håller våra grannar i norr gisslan ser turligt nog ut att ha parkerat på breddgrader en bra bit norr om Östergötland. Men det betyder inte att vi östgötar kan räkna med att gå helt torrskodda genom veckan.

Den kommande sjudagarsperioden blir både kall och kulen. Värst ser vädret ut att bli i Linköping, där man inte kan se fram emot en enda dag utan regn, fram till på söndag, som trots regnfrihet dessutom ser ut att bli en ganska mulen historia.

Solen tittar visserligen fram såväl på tisdag och torsdag, som på fredag. Men bara för att retas lite mellan regnskurarna.

I Norrköping ser det ut att bli något torrare. Där utlovar SMHI regnfritt på tisdag, onsdag och söndag. Onsdag blir till och med lite solig. Vilket även gäller torsdag och fredag, som dock grumlas av återkommande skurar av vilka några sannolikt blir av det rejälare slaget – framförallt under torsdagen.

Regnmässigt blir nämligen torsdagen riktigt usel, i båda våra storstäder. Då väntas 13,4 respektive 13,9 millimeter regn i Linköping och Norrköping. Detta trots att solen lovat titta till både Linköpingsbor och Norrköpingsbor, åtminstone lite tillfälligtvis.

Temperaturerna under veckan väntas variera mellan åtta och 18 grader celsius. Varmast blir lördag och söndag, med 14 respektive 18 grader.

Vindarna blir mest västliga, mellan en och sex sekundmeter, med toppnoteringar i början och slutet av veckan.

Planerar du för utevistelser gör du alltså bäst i att ha paraplyet inom räckhåll – hela veckan.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load