Bild: Niklas Luks.

JUST NU: Hyresfastighet i lågor

Det brinner just nu för fullt i en hyresfastighet på Skördegatan i stadsdelen Tannefors i Linköping. Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats. Branden är inte under kontroll.

Det var 06.46 som SOS fick larm om att en eldsvåda brutit ut i ett hyreshus med två våningar, på Skördegatan i Linköping. När räddningsmanskapet kom till platsen brann det för fullt i en lägenhet.

Innan räddningstjänsten hann få kontroll över lågorna lyckades branden sprida sig. Enligt de senaste uppgifterna från räddningstjänsten brinner det nu i fastighetens båda våningsplan och kraftig rök väller ut från byggnadens vindsvåning och tak.

Branden är utom kontroll och läget betecknas som kritiskt.

– Det brinner i två plan och det är kraftig rökutveckling på vinden, just nu är det kritisikt. Branden är inte under kontroll, säger Mikael Kalered, inre befäl Räddningstjänsten Östra Götaland till SVT Nyheter Öst.

På frågan om hur stor risken är för att branden ska sprida sig, svarar han:

– Den är inte stor, men det finns en risk att vi måste släppa fastigheten helt och hållet, men nu kämpar vi med att få ned branden.

Samtliga boende i huset ska ha kunnat lämna byggnaden oskadda. Medan räddningsmanskapet arbetar för att släcka branden, har polisen spärrat av brandplatsen.

Vad som orsakat eldsvådan är än så länge okänt.