Yoga på Campushallen. Bild: Hejdlösa Bilder

Kolla: Hela världen går på yoga

Yoga växer så det knakar och i dag torsdag är det den Internationella Yoga-dagen. Campushallen Tjuvstartade och uppmärksammade dagen under onsdagskvällen.

50 personer deltog i den internationella Yogadagen på Campushallen. Och det var Saab som hade tagit initiativet.

– Saab har kontakt med många ambassader. Den här frågan var naturligtvis lite annorlunda men kändes lockande att ta sig an. På Saab tycker vi att hälsa och välmående är viktigt och det vill vi uppmuntra samtidigt som vi stärker våra relationer med Indien, säger Linn Lichtermann, ansvarig för Saabs samhällskontakter lokalt och regionalt.

Saab drog lite i trådarna och fråga Campushallen om de ville arrangera Yoga-dagen i Linköping. De tackade ja och lockade 50 personer, däribland med besök från den indiska ambassaden.

Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen, berättar att det är andra gången som Campushallen uppmärksammar yogadagen på det här sättet och är glad över den stora uppslutningen.
– Yoga är ett uppskattat inslag i vår gruppträningsverksamhet och det var roligt med de annorlunda inslagen som verkligen bidrog till global träningsglädje, säger hon.

För fjärde året i rad firas Internationella yogadagen på olika sätt runt om i Sverige och övriga världen. Detta är en årlig dag instiftad av FN, på initiativ av Indien, för att lyfta yogans positiva hälsoeffekter till fler människor. Dagen är egentligen i dag torsdag men Campushallen valde att uppmärksamma den kvällen innan.