Kronprinsessan Victoria.
Foto: Erika Gerdemark, Sveriges Kungahus

Victoria inviger eget barnsjukhus i Linköping

Den 26:e oktober byter Barn- och ungdomssjukhuset vid US i Linköping namn, till H.K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus. Kronprinsessan kommer själv att närvara vid dopceremonin.

Det är i samband med att kronprinsessan Victoria besöker Östergötland den 26:e oktober, som Barn- och ungdomssjukhuset vid US byter namn vid en högtidlig invigningsceremoni. Att kronprinsessan breder ut sina vingar över verksamheten genom att låna ut sitt namn till sjukhuset ses som mycket positivt.

– Det är en stor ära för Universitetssjukhuset att få använda Kronprinsessan Victorias namn. Barn- och ungdomssjukhuset har arbetat under många år för att skapa en stark och samlad högspecialiserad sjukvård för barn och ungdomar i hela den sydöstra sjukvårdsregionen. Namnet stärker barnsjukvården och dess viktiga roll inom Universitetssjukhuset. Vi gläder oss åt det nya namnet och ser fram emot att få visa upp verksamheten för Kronprinsessan, säger Ditte Pehrsson Lindell, vårddirektör och tillförordnad regiondirektör i ett pressmeddelande.

Kronprinsessan Victoria har även en del andra punkter på sitt Östgötaprogram. Exakt vad hon i övrigt ska ägna sin dag i länet åt, har ännu inte offentliggjorts. Från länsstyrelsen uppger man dock att dagen ska gå i frisksportens och motionens tecken.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load