Kronprinsessan kommer att vandra genom Sveriges alla 25 landskap. Varje landskap besöks under en dag och Kronprinsessan vill på så sätt uppleva olika delar av Sverige under årstidernas lopp och därigenom synliggöra den skatt som svensk natur är för alla. Lördagen den 9 september inleddes Kronprinsessans vandring i Västergötland.
Foto: Raphael Stecksén, Kungahuset

Kronprinsessan tar tur i Tinnerös härliga natur

Kronprinsessan Victoria har bestämt sig. Hon ska vandra genom Sverige. Den 26:e oktober kommer hon till Östergötland, för att landskapsvandra i Tinnerö eklandskap.

Som vi på News tidigare berättat, ska kronprinsessan vara med och inviga en alldeles egen del av US i Linköping under sitt Östgötabesök. Nu avslöjar Länsstyrelsen att hon även planerar att ge sig ut på tur i vår underbara natur.

Victorias vandring kommer att gå genom naturreservatet Tinnerö eklandskap i Linköping, där hon vill titta på sällsynta fåglar, spännande fornlämningar och det vackra eklandskapet.

Kronprinsessan Victoria har bestämt sig för att vandra genom Sveriges samtliga landskap under de närmaste åren. Naturvandringen i Tinnerö eklandskap är den tredje i ordningen.

Den nionde september besökte Victoria sitt hertigdöme Västergötland och i fredags vandrade hon i Västerbotten.

Under vandringen i Tinnerö kommer kronprinsessan att stifta bekantskap med representanter för flera av de ideella föreningar som verkar i eklandskapet.

Tinnerö eklandskap, beläget mitt i Linköping, är ett naturreservat som inrymmer såväl ett rikt fågelliv, som fantastiska fornlämningar och ett bedövande vackert eklandskap. Här finns spår av människor som bott och verkat i området, daterade så långt tillbaka i tiden, som till stenåldern.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load