Beskedet om nya hallbyggen får många att reagera. Bild: Andreas Schander

Läsarstorm om hallsatsningen: ”Huvudlös satsning”

Beskedet om att elva till 13 fullstora idrottshallar ska byggas i Linköping slog ner som en bomb i förra veckan. Många läsare har reagerat, en del hyllar medan andra dissar.

Hallbristen i Linköping har varit så stor att idrottsklubbar inte har kunnat utvecklas i samma fart som om det hade funnits bättre förutsättningar. Men beskedet om att bygga fullstora idrottshallar, bland annat en multihall i Kallerstad och en ny ishall, har bidragit till både positiva och negativa läsarreaktioner på vår Facebook-sida.

Här är några av reaktionerna:

”En helt huvudlös satsning som saknar underlag. Vad hände förresten med simhallen”.

”Spekulationen om simhallsbristen är helt grundlös”. 

“Mycket pengar”

”En halv miljard är mycket pengar, men pengarna gör verkligen nytta när man bygger alla dessa idrottshallar, jämfört med en enda stor arena eller en lyxig simhall. Bättre spenderade pengar”. 

”En halv miljard är mycket pengar och man kan nog diskutera om pengarna kan användas till annat än idrott. Men idrotten ger ju positiva effekter också på folkhälsan och på det sociala. Sen räcker nog pengarna även till de mer grundläggande behoven, som t.ex. skola, sjukvård och bibliotek”.

”Räknar med allmän åkning i den nya rinken. Mina skattepengar ska inte gå till bygge av något som endast är för en sport jag finner ointresse för”.

”Hur går det med simhallen? Kanske ska slutföra det projektet före man lovar fler, även om behovet av hallar är stort”.

”Med tanke på hur länge simhallen har tagit så har jag inga höga förväntningar de närmaste 15-20 åren”.

”Jag är beredd att överväga att lägga min röst i kommunalvalet på ett parti som vill stoppa det här. Vilka alternativ har jag?”

”Fy fan va gnälligt folk det finns, jobba istället”.

“Tråkiga reaktioner”

”Det låter som lite valfläsk. Men om det genomförs så är det ju kanon! Men vi får se. Det är lätt att lova guld & gröna skogar, men det ska genomföras också…”

”Rent valfjäsk tyvärr . Hade de haft intresse för det hade byggena redan påbörjats”.

”Tråkiga reaktioner. När det inte byggs så klagas det på det. Och när det ska byggas så klagas det på det. Skärp er! För min del spelar det ingen roll om det är valfläsk. Det är på tiden att det byggs hallar och planer. Kanon att det åtminstone börjar planeras för det! Bättre sent än aldrig”.

Detta här hänt:

Vändningen: Största satsningen i Linköpings historia – får flest hallar i hela Sverige

 

Historiska satsningen kostar över en halv miljard

 

Förslaget: Här ska Linköpings multihall byggas – företag kan tvingas flytta

 

Iskalla glädjen: Här kan ishallen byggas