Bild: Max Pixel och Ånestadsskolan

Linköpingsskola tog hem andraplats i reklamtävling

Klass 6AB på Ånestadsskolan i Linköping är vassa på reklam. Så bra att det räckte till en andraplats i en reklamtävling.

Klass 6AB på Ånestadsskolan i Linköping tog hem andraplatsen i Media Genier. En tävling där mellanstadieelever får skapa egna reklamkampanjer för ideella organisationer.

Media Smart

Tävlingen Media Genier startades 2013 av Media Smart, ett läromedel som utbildar elever i media, reklam och källkritik. Intresseorganisationen Sveriges Annonsörer står bakom Media Smart. Årets uppdragsgivare var Världsnaturfonden WWF. Uppdraget till eleverna var att skapa en kampanj för att få fler vuxna att känna till och förstå vad vi kan göra för att lösa klimatutmaningen.

Förstaplatsen gick till årskurs 5 på Fridaskolan i Mölnlycke. Men på andra plats blev det Linköping i form av Klass 6AB på Ånestadsskolan. Förutom äran vinner klassen också 5 000 kronor. Klassens bidrag var ”Det här behöver inte vara en verklighet” och är en illustrerad affisch med en ensam isbjörn klädd i gasmask.

”Genialisk idé”

Juryns motivering:
En ensam isbjörn med gasmask på ett isflak – en genialisk idé som berör och får oss att haja till. Med en slagkraftig rubrik och konstnärligt genomförande fångar affischen flera av de stora miljöproblemen. Vi tror på er Klass 6AB på Ånestadsskolan – detta ska inte behöva bli verklighet.