Lars Vikinge (C)
Foto: Centern

Lokala C-kretsen om intervjun i Nyheter Idag: ”Minst sagt tveksamt”

Hos Centern i Linköping reagerar man inte nämnvärt på Staffan Danielssons ställningstagande gällande de ensamkommande. Att han så generöst framträtt i en publikation som Nyheter Idag upprör desto mer.

– Att ställa upp för en publikation som Nyheter Idag är minst sagt tveksamt – och då uttrycker jag mig milt. Jag skulle själv inte ta i den med tång! säger Centerns kretsordförande i Linköping, Lars Vikinge, som även poängterar att han inte ser något som helst problem i att 20-30-åringar går i skola tillsammans med 16-17-åringar.

Staffan Danielssons åsikter som regeringens omdiskuterade förslag, upprör dock inte lika mycket.

– Jag respekterar hans beslut att lägga ner sin röst och jag tycker även att man får respektera att det är så här. Staffan Danielsson är ju vald av folket. Så det är bara att konstatera att vi har olika syn på det här, säger Lars Vikinge.

– Det Staffan Danielsson efterlyser är ju en ren amnesti, istället för en lagändring. Men nu finns inte det alternativet. Från Centerns sida håller vi med Danielsson om att det förslag som lagts fram är dåligt – skitdåligt, rent ut sagt. Men, som vi övriga ser det, hade alternativet varit ännu sämre. Det är därför vi väljer att ställa oss bakom regeringen i det här fallet, avslutar han.