De hyllar Tom Petty på fredag. Foto: Privat.

Lokala musiker hyllar död rockhjälte

På fredag, den femte oktober, hyllar ett gäng välkända rock och bluesnunor sin store idol Tommy Petty som tragiskt gick bort för ett år sedan. Bandet kallar sig High Grass Dogs och platsen är Palatset på Drottninggatan.

Den amerikanske sångaren, gitarristen och inte minst låtskrivaren, Tom Petty fick aldrig riktigt fäste här i landet men ”over there” var han gigantisk.

– Det var väl under MTV:s gyllene era som han var som störst här med låtar som ”Free fallin” som snurrade flitigt, säger Rikard Mårtensson, gitarrist och sångare i bandet men även ett stort Tom Petty-fan. De andra i bandet är Ola Engström, gitarr och sång, Svän Eriksson, orgel och piano, Henrik Brandes, bas och sång, samt Tomas Löfholm, trummor och sång.

– Vi tyckte att det var passande med att hylla en fallen hjälte så här, nästan på årsdagen av hans död, fortsätter Rikard Mårtensson och menar att han märkt att det verkar som folk fått upp ögonen för både den här kvällen men även för Tom Pettys musik i stort.

Vem var Tom Petty?

Thomas Earl “Tom” Petty, född 20 oktober 1950 i Gainesville, Florida, död 2 oktober 2017 i Malibu, Kalifornien, var en amerikansk rockmusiker, sångare, multiinstrumentalist, låtskrivare och skådespelare. Han var sångare i gruppen Tom Petty & the Heartbreakers (intagna i Rock and Roll Hall of Fame år 2002) och var medlem i Traveling Wilburys.

Bland Pettys mest kända låtar märks “Don’t Do Me Like That”, “Refugee”, “Runnin’ Down a Dream”, “The Waiting”, “Don’t Come Around Here No More”, “I Won’t Back Down”, “Free Fallin'”, “Mary Jane’s Last Dance”.

Källa: Wikipedia.