Royne Mercurio och figuren som förmedlar glädje, hopp och eftertanke. Foto: Monica Bergström

Mer än böcker på mässa med fri entré

I dag är det bokmässa i Linköping. Redan när mässan öppnade klockan 10.00 var det fullt av folk i lokalen och det är inte att ta i att kalla mässan för succé.

Mixen av lokala författare, kändisar och mera oväntade inslag är slående. Bland årets 80 utställare i Linköpings stadsbibliotek finns ett flertal lokala författare. Vissa med flera utgivna böcker bakom sig, andra med sin första.

Här finns till exempel rutinnerade Emelie Schepp, kriminalförfattaren som kommer från Norrköping och numera bor i Motala, som har gett ut fyra titlar.

Här finns också Ulrica Edvinsson Sundin som skrivit Drakens dotter, Resans början. Boken gavs ut 17 september förra året som print on demand och har ny tryckts i en tredje upplaga.

– Det här är mitt första år med mässor och det är jätteroligt. Jag har fått bra respons på mina böcker, på att jag har starka kvinnor som karaktärer, säger Ulrica Edvinsson Sundin.

– Den här boken är den första delen i en serie om fyra böcker. Den andra boken är klar men den håller fortfarande på att redigeras och jag hoppas att den kan ges ut i samband med bokmässan i Göteborg i september nästa år.

En annan författare som fånga uppmärksamheten är Helena Stjernström från Stocholm. Hon sade upp sig från jobbet som journalist på SVT, där hon bland annat jobbat med program som Uppdrag granskning och Kalla fakta, för att bli författare. Nu är hon på bokmässa i Linköping med sin bok Stygga flickor kommer till himlen. En bok som hon beskriver som en feelgoodtriller och en skröna.

Bland klart besöksvärda bord finns också Royne Mercurio som tecknar en figur som letat sig in i många människors hjärtan med träffsäkra tankar och ord.

– Jag började rita på iPaden som avkoppling 2013 och det blev en figur som liknade den här. Nu är den mera avskalad, säger Royne Mercurio som har 120 000 personer som följer figuren på facebook .

Hur får du dina idéer till det här?

– Ja, det är olika. Roligast är det när jag snappar upp något i vardah´gen som jag kan göra något allmängiltigt och roligt av. Men ibland ritar jag bara och då kan jag se ett uttryck i figuren som kan ge någonting oväntat, säger Royne Mercurio.

Så bokmässan TellUs i Linköping har sannolikt något för alla smakriktningar.

Gör ett besök – det är fri entré!

Stjärnspäckat på årets östgötska bokmässa

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load