Elisabeth Nilsson, landshövding i Östergötland. Pressbild: Göran Billesson

Regeringen sammanträder i Linköping – Elisabeth Nilsson hälsar dem välkomna

Den 15 mars välkomnar landshövding Elisabeth Nilsson regeringen till Linköpings slott där statsminister Stefan Löfven med ministrar ska hålla sitt regeringssammanträde.

För första gången i år sammanträder regeringen utanför Stockholm. Förra året skedde det vid två tillfällen, i Falun och Gävle. Nu är det alltså Östergötland och Linköpings slott som får besök av statsminister Stefan Löfven och statsråden.

Efter regeringssammanträdet kommer landshövding Elisabeth Nilsson att ge en presentation om några av de viktigaste frågorna i länet just nu.

– Det är en stor ära att få vara värd för ett regeringssammanträde på slottet. Jag kommer att lyfta fram att det händer mycket i vårt län. Dels med anledning av planeringen inför Ostlänken och dels för att vi har ett väldigt starkt bostadsbyggande, säger Elisabeth Nilsson, i ett pressmeddelande.

– Det finns även en mycket stark framtidstro bland länets företag. Vi har en avancerad flygsektor, stark basindustri, många högteknologiska teknikföretag och ett universitet som är känt för sitt goda samarbete med det omgivande samhället. Inom forskning är vi berömda bland annat inom visualisering, avslutar Elisabeth Nilsson.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load