LiU-loppet slog rekord. Bild: Smygarns Bilder

Rekordsuccé för LiU-loppet – se bilderna

Det small bara till så hade 600 anmälningar ramlat in. Och taket var nått långt före sista anmälningsdag.

– Vi vill kunna ge en säker och rolig löparupplevelse så därför har vi bestämt ett tak för antalet deltagare. Arrangemanget har vuxit stort de senaste åren och ett sådant här intresse visar på fortsatt intresse för tävling, gemenskap och träningsglädje, säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen.

Under tisdagen genomfördes LiU-loppet för 15:e året. Start och mål skedde utanför Campushallen. Campushallen arrangerade tävlingen tillsammans med tre studentidrottsföreningar vid Linköpings universitet.

Loppet är gratis och öppet för alla och det finns slingor på fem och tio kilometer att välja på i både dam- och herrklass samt lagtävling.

Ett speciellt pris finns i loppet, den som först når fram till en tom läskback utplacerad vid Vallamassivets topp, cirka en kilometer efter start, och som springer med den resterande delen av tävlingen med läskbacken i handen vinner backpriset. Vinnare av årets backpris var Willam Pommer samt Sara Ovegaard som båda läser Maskinteknik vid universitetet.

Alla bilder är tagna av Smygarns bilder, fler bilder finns på fotografens hemsida. Följ även Smygarn på Facebook.

Vinnarna av LiU-loppet 2018

Vinnare 5 km

  • Damklassen: Cecilia Kleist
  • Herrklassen: Peter Eriksson

Vinnare 10 km

  • Herrklassen: Hugo Lindell (som även vann det senaste LiU-loppet i samma klass).
  • Damklassen: Linn Bengtsson