Rickard och Rosa dansen bjuder upp till dans

Rickard Söderström lovade sin sons mamma att ordna en buggkurs. Nu är det dags. Söndag 10 december blir det dans – på Ljungsbro Folkets Park – och speciellt inbjudna är personer som genomgått någon form av cancerbehandling.

Söndag den 10 december är en dag att boka in i almanackan. Då kör Rosa dansen en kostnadsfri buggkurs och speciellt välkomna är personer som genomgått någon form av cancerbehandling.

– Man får komma själv eller ta med ett sällskap, det kan vara en partner, en vän eller barn. Och det krävs ingen förkunskap i dans, man kan vara duktig eller nybörjare. Tanken är att vi ska skapa energi tillsammans, säger Rickard Söderström från Linköping som står bakom Rosa dansen och arrangerar buggkursen.

Rickard Söderström startade Rosa dansen bara några dagar innan Dansbandsveckan i Malung för att samla in pengar till Cancerfonden och sprida kunskap om cancer, men också för sin egna skull – för sin egna bearbetning.

Han har själv drabbats av cancer flera gånger – som nära anhörig. Rickards gamla ex drabbades av cancer för två år sedan och har genomgått behandling för detta, med gott resultat. Dessutom har både Rickards mor och hans sons mamma drabbats av cancer. Sonens mamma genomgår just nu behandling och kämpar med sjukdomen.

Det är också tack vare sonens mamma, Pia, som det nu blir en buggkurs.

– Hon frågade mig om jag inte kunde göra henne en tjänst och hålla en buggkurs. Jag lovade henne att göra det och nu är allt ordnat. Det ska bara genomföras, säger Rickard Söderström.

Det kostar inget att vara med på kursen. Det enda som krävs är en anmälan.

Allt sker helt på ideell basis – Lions betalar hyran för Ljungsbro Folkets Park, instruktörerna ställer upp gratis och företag har skänkt olika saker som kommer att bli en trevlig överraskning för deltagarna.

– Vi har två jätteduktiga dansinstruktörer och dansare från några av dansklubbarna i länet kommer att vara med som hjälpdansare. Tanken är att vi dansar i tre pass om 40 minuter och har 20 minuters paus emellan. Och det kommer att vara lugn och inte så taktfast musik, det blir schlagers och dansband, musik som alla känner igen.

– Det kommer att vara mer fokus på glädje och att få en bra dag än att lära sig att dansa så det här är en kurs där man inte kan göra fel, säger Rickard Söderström som har många fler ideér om arrangemang som skulle gå att ordna i Rosa dansens regi.

Rosa dansen

Vill du veta mer om insamlingen Rosa dansen så hittar du information här.

Vill du anmäla dig till kursen så hittar du information på Rosa dansens Facebook-sida.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load