Martin Ansell-Schultz, Mattias Dahlström och Rikard Hughes från RT36. Foto: Jerry Prütz

Round table gav bort sportbil till US

Under tisdagens eftermiddag skänkte den unga herrklubben RT36 bort leksaker till Neonatalvadelningen på US. Pengarna kom från en välgörenhetsmiddag man haft tidigare i år.

Det var nära på feststämning och såklart bjöds det på tårta när Mattias Dahlström, Robin Hughes och Martin Ansell-Schultz från RT 36 lämnade över leksaker till ett värde av 15 000 kronor till verksamhetscheferna Linda Ekstrand, Ewa Nordström och Elin Blomgren på Neonatalavdelnigen. De tre cheferna berättade att dessa kom mycket väl tillpass då man inte har några leksaker överhuvudtaget.

Idén om att skänka leksaker och barnvagnar till Neonatalen kom från en medlem som själv tvingats besöka Neonatalen med sitt andra barn. Väl på plats blev de väl omhändertagna och den nyfödda fick bra vård.

– Det som saknades var dock leksaker till den nyföddas äldre bror, säger Robin Hughes. Därför känns det toppen att nu kunna erbjuda både leksaker till äldre syskon samt barnvagnar till de nyfödda så att hela familjen kan gå ut på kortare promenader.

Tre glada chefer. Foto: Jerry Prütz

Linda Ekstrand intygar behovet av att även de medföljande syskonen behöver stimulans och uppmuntran. Det kan nämligen bli ganska ensamt och småtråkigt då mamma och pappa oftast har fokus på det nya syskonet.

Den leksak som rönte mest uppskattning verkade vara en röd Mercedes cabriolet av sportigare modell. Linda Ekstrand var snabb att ratta den under muntra och glada skratt. Men bland leksakerna fanns även ett kök, gunghäst, kritor och pysselgrejor. Allt med tanke på hygien och att det ska gå lätt att torka av. Renlighet är nämligen A och O på en avdelning för, bland annat, för tidigt födda barn.

Vaddå RT?

Round table (RT) finns i 64 länder och har i Sverige 154 klubbar med c:a 2300 medlemmar. RT är en ideell, icke religiös och opolitisk förening där unga män mellan 22 och 40 år träffas varannan vecka. Vad man gör på varje möte varierar kraftigt men typiska inslag är företagsbesök, gästföreläsare och idrottsaktiviteter. En gemensam punkt för alla klubbar i Sverige är att vid varje mötestillfälle så skall en medlem ur klubben hålla “3 minuter”, då han får prata i tre minuter om ett valfritt ämne.

Källa: Round table