Nästa år kommer O-ringen till Östergötland.'
Pressbild: O-ringen

Sökes: 12 000 privata bäddar till O-ringen

Nästa år går orienteringseldoradot O-ringen i Kolmården. Under en vecka väntas ortens befolkning väsa med närmare 25 000 personer. För att alla ska få sovplats letar arrangörerna redan nu efter privata gästboenden, för cirka 12 000 personer.

Fastän det är ett helt år innan O-ringen arrangeras i Kolmården, pågår redan förberedelserna för fullt. Den gigantiska orienteringstävlingen väntas locka 25 000 personer, som alla behöver någonstans att sova under vecka 30.

O-ringens egen camping, som ska byggas upp i anslutning till start och mål väntas kunna hysa mellan 10 000 och 12 000 personer. Det betyder att hälften av de väntade besökarna behöver lösa sina boendeproblem på annat sätt.

Att de kommersiella boendena i Norrköping med omnejd inte kommer att räcka för att täcka behovet är redan klarlagt. Så nu står hoppet till de boende i trakten kring Norrköping och Linköping.

– Boendefrågan är den i särklass viktigaste frågan att jobba med för att kunna säkerställa att det kommer riktigt mycket folk. Privat boende är den mest eftertraktade boendeformen, säger Tomas Öberg – generalsekreterare för O-ringen 2019 till Sveriges Radio P4 Östergötland.

Det som Öberg och hans O-ringenadministration söker är allt från privata gästrum, till hela villor, lägenheter och föreningslokaler. Uppställda husvagnar är också populära hyresobjekt.

Den som är intresserad av att hyra ut, kan redan nu lista sitt boende på O-ringens hemsida: oringen.se/hyrut2019

 

LÄS MER:

Sommarchansen: Hyr ut din bostad till en orienterare

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load