Johan Hagesund.
Foto: Stefan Pettersson

Stjärnspäckat på årets östgötska bokmässa

På lördag hålls årets östgötska bokmässa TellUs i Linköpings Stadsbibliotek. Författarkändisarna Björn Ranelid, Birgitta Olsson, Sara Lövestam och Emelie Schepp kommer. Kommer du?

Det är sjätte året i rad, som bokförläggaren Johan Hagesund håller i taktpinnen då den regionala bokmässan TellUs arrangeras i Linköpings stadsbibliotek.

Tillsammans med förlagskollegan Jan Holmbom och Louise Kruse Svensson, som representerar Linköpings kommun, har han i år lyckats locka flera riktigt stora författarkändisar till mässan. Eller vad sägs om Björn Ranelid, Emelie Schepp, Birgitta Olsson och Sara Lövestam? Allihop kommer att finnas på plats och står var och en för varsin programpunkt under mässan.

Men det är långtifrån allt.

Bland årets 80 utställare, som kommit till TellUs för att sälja böcker och möta sin publik, finns flera rum för aktiviteter av olika slag inrymda.  Mässarrangörerna bjuder på allt från sagostund, ansiktsmålning och work-shops av olika slag, till teater i bibliotekets hörsal och spelande med berättartema i mässans helt nya game corner.

Hela mässområdet kommer dessutom att bubbla av sceniska framträdanden, föreläsningar och samtal i vilka ett 50-tal mer eller mindre kända litterära profiler kommer att delta.

TellUs som Östergötlands egen bokmässa heter, kan inte helt och hållet sägas vara en alternativ bokmässa, då flera av förlagsjättarna finns representerade. Men i första hand är evenemanget en träffpunkt för mindre förlag, författare och bokälskare med regional förankring.

– Samtidigt som vi vill vara ett skyltfönster för lokala författare och förlag är vi en mässa för unika och speciella titlar och böcker. Vi vill presentera ett annorlunda sortiment, för den som älskar berättande och som är nyfiken på något nytt, förklarar Johan Hagesund.

Fri entré råder på mässan och framför de scener som tillskapats på mässområdet finns plats för 25-150 åhörare. De många välkända mässdeltagarna och bredden och djupet i de samtal som ska hållas väntas locka många besökare under de sex timmar mässan är öppen.

– I vår digitala värld blir det fysiska mötet alltmer betydelsefullt och många gånger kan det ju vara roligare att läsa en berättelse om man fått tillfälle att prata lite med författaren innan och kanske även fått en liten signatur i sin bok. Vill man vara säker på att få träffa alla man vill ses med på årets mässa är det nog bra om man ser till att komma i tid till aktiviteterna som pågår på de olika scenerna, tipsar Johan Hagesund.

 

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load