Muharrem Demirok. Bild: Linköpings kommun / Pixabay

Storbråk om ny simhall – Demirok rasar mot S

Ett storbråk om den nya simhallen är under uppseglande och nu är det centerpartistiska kommunalrådet Muharrem Demirok rejält förbannad på den styrande majoriteten.

Det var när man tidigare i veckan hade ett helt vanligt budget- och avstämningsmöte som det blev tydligt hur olika uppfattningar man har i frågan om den nya simhallen. Det har nämligen länge funnits en oro för att pengarna inte ska räcka till och man har, till exempel, fått pruta på en hoppbassäng med tillhörande torn.

– Jag hann inte ens gå och hämta en kopp kaffe innan majoriteten hade skickat ut ett pressmeddelande om att allt var lugnt och att man visst skulle bygga en hoppbassäng. För mig luktar det valfläsk lång väg och jag tycker att det verkligen är dåligt att göra det här till en valfråga, dundrar Muharrem Demirok och fortsätter:

– Det vinnande förslaget ”Vågen” är kastat i papperskorgen och nu måste vi gå tillbaka till ritbordet och börja om. Dessutom visste vi inte om slutkostnaden men att den skulle slutat på flera hundra miljoner mer än vad som var sagt från början var jag helt klar över.

Jakob Björneke, socialdemokrat, menar däremot att det kommer att bli en simhall och på utsatt tid:

– Jag kan inte svara för vad Muharrem Demirok har sagt eller inte men från vårt håll så ser vi ingen anledning till oro. Däremot så kommer vi inte kunna bygga ”Vågen” som det var tänkt utan där får vi tänka om av flera skäl. Den uppgjorda tidsplanen kommer inte heller att behöva frångås i någon större utsträckning utan vi börjar bygga när det är sagt.

Enligt tidigare planer skulle man ta det första spadtaget till den nya simhallen under försommaren men det tror inte Muharrem Demirok kommer att hända och förutspår istället en betydande försening.