Sara Skyttedal, KD, får hjälp med rättegångskostnaderna. Bild: Andreas Schander. Pixabay

Vändningen: Skyttedal slipper betala

Sara Skyttedal (KD), förlorade mot Dagens Nyheter i målet om bildpublicering. Det kostar kommunalrådet runt 800 000 kronor. Men hon behöver inte hosta upp pengarna från egen ficka.

Sara Skyttedal förlorade i Patent- och marknadsöverdomstolen efter att det slogs fast att Dagens Nyheter hade rätt att publicera kontroversiella bilder från Skyttedals Facebook-sida. Tidningens advokatnota landar på över 500 000 kronor, utöver det kostade hennes egna advokater och ombud drygt 300 000 kronor. Men hon behöver inte betala själv, det uppger Corren.se (betalvägg).

Till tidningen uppger kommunalrådet att det mesta betalar Svenska fotografers förbund (SFF), en del av pengarna står hennes försäkringsbolag för och resterande står hennes juridiska ombud för.

Sara Skyttedal har tidigare skrivit i sociala medier att hon har riskerat en personlig konkurs i och med rättegångskostnaderna. Men nu får hon alltså hjälp med att betala hela summan. Så här har Sara Skyttedal skrivit på sin Facebook-sida:

”Jag skäms inte för de bilder som publicerats. Det som varit viktigt för mig är att mediala jättar inte helt godtyckligt ska kunna ta sig friheter att publicera precis vad som helst som hör till min privata sfär. Jag har riskerat personlig konkurs när jag valde att ta strid mot DN och deras advokater”.

Striden började 2015 när Sara Skyttedal och nuvarande partiledaren Ebba Busch Thor publicerade bilder på dem själva när de poserar framför ett militärfordon i Israel.

Mer om Sara Skyttedal:

Så mycket tvingas Sara Skyttedal betala

Edlunds starka motattack ”Du ljuger alla rakt upp i ansiktet”

Skyttedal misstänks för vapenbrott – stoppad på flygplats

Efter Skyttedals hån – MP svarar med tårtkärlek på torget

Skyttedals lyxbilskupp – slaget mot MP