Hanna Bergström. Bild: Andreas Schander. Pixabay

Bergström: Årets fuckgirl – så tragiskt

“Jag hoppas att det här åtalet kommer bli till tjejens fördel. För hennes skull och för alla andra tjejer. Kanske kan det bli ytterligare ett litet steg framåt för jämställdheten”. Det skriver Hanna Bergström i en krönika.

KRÖNIKA. Nu åtalas en kille för grovt förtal sedan en tjej på hans skola fått “utmärkelsen” årets fuckgirl. Tydligen blir just denna kille åtalad då skolan inte kommit fram till vem som hålls ansvarig och han var den som läste upp motiveringen. Det utsågs även en årets fuckboy men då han tydligen blev stolt över detta ville han inte vara med i en utredning.

Förlåt, men vad faaan?!

Året är 2018 och det utses årets fuckgirl respektive fuckboy i en skola. Det är skolkamrater som röstar fram dessa “segrare”. Tjejen blir kränkt och det inleds en utredning som resulterar i ett åtal. Killen blir stolt och vill inte ens delta i utredningen, om man ska tro en TT-artikel i kvällspressen. Samtidigt finns det de som säger att #metoo är överdrivet. Att det inte behövs. Läste tidigare på Facebook där en snubbe skrivit att #metoo uppkom för att någon tjej hade tråkigt och inte fick någon uppmärksamhet. Han menade även på att de allra flesta vittnesmål i #metoo är påhittade av tjejer som behöver få sig ett ligg.

Är det inte tragiskt när vi lever i en värld där en tjej som blir utsatt för övergrepp tiger får skylla sig själv att hon inget sagt samtidigt som hon blir kallad hysterisk feministhäxa om hon anmäler? Att man blir kallad rabiat för att man står upp för sig själv när någon behandlat en fel? Det behöver inte ens handla om att göra en polisanmälan, ibland räcker det med att säga nej och du är tråkig och behöver få dig ett ligg för att slappna av!

Jag hoppas att det här åtalet kommer bli till tjejens fördel. För hennes skull och för alla andra tjejer. Kanske kan det bli ytterligare ett litet steg framåt för jämställdheten. Kanske kan någon sovande hjärncell hos insnöade personer vakna till liv och få dom att inse att vi tjejer har precis samma rätt som killar att ligga. Utan att bli narrade för det!

Jag längtar efter den dagen jag som tjej får ligga hur ofta jag vill utan att bli kallad hora. Tills den dagen då jag får säga att jag är kåt utan att bli kallad desperat. Tills den dagen en fuckgirl är lika ball som en fuckboy. Om man nu måste ha ett annat namn än människa på någon som har sex.

Fler krönikor av Hanna Bergström:

Bergström: Störda skönhetsideal borde gå upp i rök

Bergström: Nej, jag vill inte ligga med Norrena

Bergström om galna kärleken till LHC: ”Lillebror fyller Helber/Mange”