Jerry Prütz. Foto: Andreas Schander.

Prütz: 2019 redan nu

News egen Nostradamus Jerry Prütz har tagit fram sin spåkula och berättar redan här och nu om hur 2019 kommer att bli. Häng med…

Prütz: Jag besitter inte någon siargåva och är heller inte särskilt begiven på hallucinogener. Trots detta ger jag mig på att berätta om vad som komma skall under 2019.

Talmannen Andreas Norlén lyckas inte få tyst på det politiska käbblet utan i april blir det nyval. Otippat nog ställer inte segertippade SD upp i valet. Jimmie Åkesson har beslutat sig för att öppna en rörfirma tillsammans med Kenth och Ted Ekeroth och lägga politiken på hyllan. Eftersom ingen annan ville ta upp manteln efter Jimmie så imploderade partiet. Detta helt på egen hand och utan en enda avslöjande artikel i Expo.

Djuren tar över

Istället blir det otippat Djurens parti, där Magnus ”Hund i baren” Uggla gått in som partiledare, som gör ett rekordval. Detta med hjälp av paroller som ”Inte Taxfritt på Siljaline”, ”Fria bajspåsar till alla” och ”Stäng in människan och inte djuren” får man hela 67 procent av rösterna. Ett snabbt beslut gör att ”Apornas planet” blir standard på julafton i stället för Karl Bertil. ”Svensson Svensson” blir dock kvar men mest för syns skull.

2018 års värmebölja är snart bortglömd, precis som det omtalade klimathotet, då det blir en helt vanlig sommar med regn på midsommar och småkallt mest hela tiden.

Svenska Akademin ersätts av Svenska Hollywoodfruar. Horace lurar dock in sig i serien då han gift sig med Gunilla Persson.

Melodifestivalen läggs ner. Istället gör man en maratonsändning av Ullared där Ola Conny och Morgan är de klarast lysande profilerna.

Kunden abdikerar.

Christer Björkman abdikerar.

Stefan Löfven abdikerar inte.

Edward Blom går med i viktväktarna.

Linköping blir Sveriges Musikhuvudstad då Ghost och Ludwig Göransson tar hem alla musikpriser som finns i hela världen. Norrköping blir Europas hetaste filmstad. Alla östgötar blir glada.

LHC, Åtvidaberg, IFK Norrköping vinner som vanligt ingen mästartitel.

Det blir ungefär som vanligt med andra ord…