Jerry Prütz. Foto: Andreas Schander.

Prütz: Med sådana vänner behöver jag inga fiender

I går var News Jerry Prütz på Tomas Ledin i Saabarena. En upplevelse han motvilligt erkänner var ganska trevlig, men något Ledinfan blev han dock inte.

Mina vänner A och P är fina killar. Vi umgås gärna även om det inte blir så ofta men när det väl sker är det alltid trevligt, glatt och pratigt. Eftersom vi alla tre har musik som passion så handlar mycket om snacket om just detta och då främst rock i någon form.

Vi har lite olika bakgrund, jag i blues, pubrock, punk och metal medan de andra är gamla punkare eller uppväxta i en showfamilj. Eftersom vi samtliga, trots vår höga ålder, fortfarande är aktiva musiker på scener i stan eller runt om i landet, ger ut plattor och mer därtill så handlar ganska mycket om att skoja med och om varandra.

Skarpt läge

A vet att jag inte är något fan av folkkäre Ledin och just därför införskaffade han tidigt VIP-biljetter till Tomas show ”Skarpt läge” när det stod klart att han skulle gästa Linköping. Jag blir väldigt glad att bli bjuden på en spelning vad det än är då jag älskar att gå på konserter, musikaler eller teater. Visst, jag hade hellre kollat in Turbonegro men nu är det Ledin som bjuds och då blir det Ledin. Så enkelt är det faktiskt i min värld.

Foto: Live Nation

Men du hatar ju Ledin, säger då vän av ordning som följt mina utspel på scenen som komiker eller på sociala medier.

Hata är ett starkt ord och inget jag egentligen vill använda i ett kulturellt sammanhang men okey då, jag anser att det bör bedrivas skyddsjakt på Tomas Ledins musik. Tomas som person är det säkert inget fel på även om jag vet att han ibland burit sig tölpigt åt mot kollegor. Man kan även tillägga att Ledins typ av rockmusik är för den som inte bryr sig så särskilt mycket om rock. Här skulle jag kunna nämna en artist som Thåström men låter bli då det skulle bli som att säga att han Fritzel var en bra pappa.

Starka känslor och Fritzel

Tomas Ledin sjunger om stora känslor och nämner Jimi Hendrix och Joni Mitchell i intervjuer men inte hör man vare sig vrålade bombplan eller skira melodier i hans musik. Nä, just det. Jag tycker dock det är coolt att han körat bakom Abba och jag gillar hans engagemang mot nazism.

Vi hade trevligt A, P och jag. Jättetrevligt och det var en bra show med svinbra musiker men något fan det blir jag aldrig…

Här hittar du Tomas Ledins bästa låtar: