Lars Vikinge gillar satsningen på hallar men är skeptisk till budgeten. Bild: Oskar Luren/Linköpings kommun. Andreas Schander

Hallsatsningen: ”Valfläsket kom tidigt på grillen i år”

Beskedet om satsningen på mellan elva och 13 inomhushallar, sex konstgräsplaner och en ishall kommer att kosta mer än vad som presenterats, enligt centerpartisten Lars Vikinge.
– Budgeten är väldigt tveksam, säger han.

Det var tidigare i veckan som koalitionen presenterade satsningen som innebär nya inomhushallar i fullstorlek, sex konstgräsplaner samt en ny ishall som placeras i Ryd eller på Korpvallarna.

– Valfläsket kom tidigt på grillen i år men det är bra att det byggs hallar, vi är för satsningarna, säger Lars Vikinge (C).

Även om han ställer sig bakom satsningen tror han inte att 500 miljoner kommer att räcka. Han vill också vara noggrann med att föreningarna ska sköta driften.
– Mardrömsaspekten är att vi får ett antal tjänstemän som ska dra runt det här, jag vill att föreningslivet ska sköta driften.

I stora drag är han positiv men det finns detaljer som kan skilja.

– Jag vill påpeka att det är positivt och jag tror att vi alla i alliansen är överens så jag vill inte låta gnällig men mitt löfte är at jag ska bevaka detta så att föreningslivet är med på driften, det är oerhört viktigt.

Han får medhåll från Moderaterna.

– Deras förslag är inte orimligt men vi tycker det är märkligt att de pekar ut platser och årtal redan nu, om tio år kanske det finns helt andra behov men vi är för satsningar säger Niklas Borg (M).

Han säger att alliansen kommer att presentera egna satsningar i sin budget inom kort.

– Sedan funderar jag på hur de har skött Nya Kungsberget och nya simhallen och det är inte så imponerande så då undrar man hur de kommer att sköta den här satsningen, säger Borg.

MER I ÄMNET:

Iskalla glädjen: Här kan ishallen byggas

Historiska satsningen kostar över en halv miljard

Vändningen: Största satsningen i Linköpings historia – får flest hallar i hela Sverige