Kaisa Karro (S), Kerstin Sjöberg (C), Alexander Höglund (L) och Agneta Niklasson (MP).  Bild: Jerry Prütz.

Regionens toppolitiker presenterade sig

Vid en avspänd frukostträff presenterade sig de nya gruppledarna för de styrande partierna i Koalition för Östergötland för den kommande mandatperioden 2018-2022.

På träffen som hölls under onsdagens morgon presenterade sig de nya gruppledarna i Region Östergötland – Kaisa Karro (S), Kerstin Sjöberg (C), Alexander Höglund (L) och Agneta Niklasson (MP). De berättade om den politiska överenskommelsen som Koalition för Östergötland enats om. Kaisa Karro var den som först tog till orda.

– Vi styr i minoritet och kommer därför att behöva stöd från de andra partierna för att få igenom de förändringar vi vill göra och de mål vi vill uppnå under den här mandatperioden.

Minska på möten

Bland annat berättade miljöpartisten Agneta Niklasson om att man ville minska på antalet fysiska möten och satsa mera på att träffas virtuellt för att på så sätt få ner kommunens påverkan på miljön.

Liberalen Alexander Höglund vill att man inom region Östergötland blir en både attraktiv arbetsgivare och att arbetsmiljön förbättras. Han underströk även vikten av att man hittar lösningar för kommande generationsväxlingar.

Klimatsmart

Nära vård, psykisk ohälsa, miljö och klimat samt attraktiv arbetsmiljö är de fyra områden som Koalition för Östergötland listat som det de ser som viktigast under de närmaste åren.