Sara Skyttedal, KD, kommer pendla mellan Linköping och Bryssel.

Skyttedal: Därför lämnar jag Linköping

Sara Skyttedal, KD, är partiets förstanamn till EU-valet i maj. Mycket tyder därför på att hon lämnar Linköpingspolitiken.

– Jag kommer att bo kvar i Linköping men under arbetsveckorna pendlar jag till Bryssel, säger Sara Skyttedal, KD, till Linköpig News.

EU-parlamentsvalet är 26 maj nästa år och som Kristdemokraternas toppnamn tyder det mesta på att Sara Skyttedal därför kommer att lämna politiken i Linköping. Under fredagen presenterade KD sin lista till EU-valet och Sara Skyttedal som har varit kommunalråd i Linköping sedan 2016 kan därmed lämna Linköpingspolitiken under hösten 2019 för att i stället bli EU-parlamentariker.

Hon har ändå en hel del hon vill få uträttat i Linköping innan hon börjar pendla till EU-huvudstaden.
– Tanken är att öka tempot för att uppfylla vallöftena. Jag har inte haft möjlighet att ha så mycket inflytande i opposition så nu när alliansen har kommit till makten kommer vi värna om välfärdens kärna, att skattepengar används med stor respekt.

Vilken förändring vill du se i Linköping just nu?
– Jag kommer vara särskild fokuserad på att se över kommunens budgetprocess, det låter tråkigt men det är viktigt att se till att använda skattepengarna som de ska.

Vilka frågor blir viktigast för dig i EU?
– Jag ser en stor uppgift i att föra Kristdemokraternas välfärdspolitik, socialpolitik och familjepolitik vidare.

Mer om Sara Skyttedal:

Skyttedals lyxbilskupp – slaget mot MP

Skyttedal misstänks för vapenbrott – stoppad på flygplats

Edlunds starka motattack ”Du ljuger alla rakt upp i ansiktet”

Efter Skyttedals hån – MP svarar med tårtkärlek på torget

Skyttedal vill gå till EU