Foto: Gung-Ho

3 000 ska utmana värstingbanan

Omkring 3 000 deltagare väntas när det internationella eventet Gung-Ho gör Sverigepremiär i Linköping i slutet av april.

Gung-Ho är en fem kilometer lång hinderbana som har tio gigantiska uppblåsta hinder på vägen mot målet. Det största hindret är nästan 400 kvadratmeter stort och det högsta reser sig åtta meter upp i luften. Det är hinder man ska ta sig över, sluttningar att åka nedför, en labyrint att ta sig igenom och bollar man ska undvika, med mera. För att till slut komma fram till målhindret som är fyllt med skum.

Det är ett event fulladdat med glädje som passar familjer, kollegor, studenter och andra stora grupper av människor lika väl som det passar den uttalade atleten, säger Ragnar Már Vilhjálmsson, marknadsansvarig för Gung-Ho.

Vid anmälan väljer deltagarna en starttid, vilka är om intervaller på 15 minuter med 250 personer som startar vid varje omgång.


Förutom att eventet är exalterande och roligt så är det också underhållande väl på plats, man är helt enkelt inte bara en åskådare utan en aktiv deltagare, säger Ragnar Már Vilhjálmsson.

Det här är första gången som Gung-Ho kommer till Sverige och Linköping är det första stoppet på turnén. Gung-Ho besöker vidare Stockholm i maj och Malmö i augusti. Eventet startade 2015 i Storbritannien och expanderade år 2017 till Danmark och Island.

Termen Gung-Ho har sina rötter i den antika kinesiska militären och refererar i grund och botten till att man går ”all in”.

I Linköping hålls Gung-Ho den 28 april på Vallamassivet.