Lukas Bengtsson. Bild: LHC

AHL-spelare klar för LHC

Linköpings HC har skrivit ett treårskontrakt med Lukas Bengtsson från Pittsburg Penguins organisation.

Under fredagen meddelade LHC att backsidan nu kan stängas då 24-årige Lukas Bengtsson är sista man in på försvarssidan. Säsongen 2015/2016 spelade Lukas Bengtsson 30 matcher för Frölunda och gjorde 14 poäng.

Efter det försökte han slå sig in i Pittsburg Penguins men på grund av bland annat skador blev han kvar i Wilkes-Barre/Scranton, organisationens farmarlag, i AHL i två år. Sista året noterades han för 15 passningspoäng på 37 matcher. Nu ser han fram emot en nytändning.

– Jag är otroligt glad över att det har blivit klart. Det ska bli kul, spännande och inspirerande att spela i Linköping nästa säsong. De visade ett tidigt intresse och vi har haft en väldigt bra dialog hela tiden. Jag är väldigt revanschsugen efter två tuffa år i USA och är väldigt sugen på att ta nästa steg i Linköping, säger Lukas Bengtsson, i ett pressmeddelande.

LHC:s general manager, Fredrik Emvall, kan i och med Bengtssons signatur räkna in en fulltalig backuppsättning.

– Lukas är en väldigt spännande spelare. Han har stora kvalitéer i både det defensiva- och det offensiva spelet. Vi får en kille som kan hantera pucken på ett väldigt bra sätt och kommer göra vår backuppställning ännu mer spelskickligare, säger Fredrik Emvall, i pressmeddelandet.