Almen Bibic och Dan Tangnes är besviken efter matchen. Bild: Andreas Schander/Mattias Landström

Backjätten: Ville bjuda de 8 500 på något bättre

Linköpings HC föll med 6-5 efter straffar mot HV71 inför ett fullsatt Saab arena på lördagen och stor besvikelse i LHC-lägret.

– Vi ville verkligen bjuda publiken på vinst i dag men tyvärr släppte vi in fem mål på ordinarie tid, det är fem för mycket, säger Almen Bibic.

Linköpings storväxta back hyllades före match för sitt lugn och att han gör andra spelare bättre, av White Lions ordförande Niclas Wilhelmsson. I alla fall en liten tröst efter dagens förlust.

– Oj, det är stora ord, lite för stora, jag känner att jag har kommit till en klubb med bra spelare och det snarare är de som gör mig bättre men det är väldigt smickrande att få höra sådant, verkligen.

Han har precis tagit ett varv i gymmet som ligger intill omklädningsrummet och han är påtagligt besviken efter förlusten.

– Vi tog onödiga utvisningar samtidigt som matchen står och väger och det är en jämn match, vi hade till exempel ett jätteläge i förlängningen, vi ville verkligen bjuda alla i publiken på en seger, det är bara att rannsaka sig själv och gå igenom vad vi ska göra bättre, säger Almen Bibic.

LHC-tränaren anser att de borde ha klarat av att stänga matchen.

– När vi vänder tillbaka i den tredje perioden borde vi klara av att stänga matchen, vi är i ledning och det är surt att vi inte kan ta tre poäng inför 8 500 åskådare som kom i dag, säger Dan Tangnes.

Mer LHC från lördagsmatchen:

Här tågar hundratals LHC-fans till rivalmötet

 

Schander: Bara att vänja sig – LHC är svänggänget nummer 1

 

Knallskott avbröt matchen mellan LHC och HV71