Bild: Andreas Schander

Bekräftat: Knallskottet kastades från LHC-sektionen

Knallskottet som kastades in bakom HV-målvakten Adam Åhman i mötet mellan LHC och HV71 i Saab arena kom från hemmalagets sektion. Det säger LHC:s säkerhetsansvarige Pierre Petersson till hockeysverige.se.

Det var i inledningen av den tredje perioden av matchen mellan LHC och HV71 på lördagen som ett knallskott plötsligt smällde i närheten av HV-målvakten Adam Åhman.

Den höga smällen gjorde att spelet avbröts i flera minuter. Ingen spelare kom till skada.

– Jag blev rädd så klart, för det smällde till ganska bra. Sedan sa de att det bara var ett knallskott och då var det lugnt, sade Åhman till Sportbladet.

Dagen efter händelsen finns det fortfarande ingen gripen, säger LHC:s säkerhetsansvarige Pierre Petersson till hockeysverige.se.

Däremot är det bekräftat att knallskottet kastades från hemmalagets sektion.

– Det kastas in rakt bakifrån målet. Så det kommer inte från bortasektionen, utan det är våran (sic) sektion, säger Petersson till sajten.

Händelsen ska ha fångats på film. LHC håller nu på att gå igenom materialet och har sett att en person kastat föremålet. Men det är svårt att identifiera den skyldige.

– Jag tror inte våra supportrar står bakom detta utan det här är en person som gör ett övertramp som inte är accepterat i den egna gruppen. Det här blir ett steg för långt, man tar alldeles för stora risker, säger Petersson.

HV71 vann matchen med 6–5 efter straffar.

Knallskott avbröt matchen mellan LHC och HV71