Bild: Santk Kors

Campushallen öppnar ny gigantisk anläggning – här ska den byggas

Campushallen utökar med ytterligare en anläggning i Linköping.

Det ska öppnas företag, bostäder, butiker, caféer och samhällsservice i Ebbepark. Nu är det även klart att Campushallen flyttar in i parken. Campushallen, som i dag bedriver sin verksamhet vid universitet, utökar alltså med ytterligare en anläggning.

– Ebbepark känns helt rätt, med det citynära läget och värdeorden som signalerar nytänk och ett modernt synsätt. Med vår nya anläggning vill vi erbjuda studenter utökade träningsmöjligheter, samtidigt som vi hoppas att även företag och boende hittar till oss, säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen.

I nya Campushallens lokaler kommer det att finnas en fullstor bollplan med läktare, gym samt lokaler för gruppträning och behandlingar. I samma byggnad kommer det även att finnas kontorslokaler.

– Vi är glada över att en så engagerad aktör som Campushallen flyttar hit, som dessutom redan tänker och lever efter stadsdelens värdeord Dare, Care, Share, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors.

Ebbepark kostar runt fem miljarder kronor att färdigställa. Området får även 700 lägenheter i form av både bostads- och hyresrätter. Parken utvecklas av Sankt Kors och Stångåstaden tillsammans med Science Park Mjärdevi, Tekniska verken, Lejonfastigheter, Linköpings kommun och Linköpings universitet.

NYA CAMPUSHALLEN

Utvecklas av: Sankt Kors Fastigheter AB

Motionsanläggning: ca 2 800 kvm

Kontorsyta: ca 4 800 kvm

Garage: Garage under hela kvarteret med 161 p-platser och uppgång direkt till träningsanläggningen. Särskild nerfart för cyklar i garaget med dedikerad plats för 365 cyklar.

Inflyttning: 1 jan 2021