Yasuoka Takuto. Bild: Andreas Schander

City förlänger med nyckelspelare – målet är Superettan

City har som mål att klubben ska vara i Superettan inom några år och göra Linköping till en fotbollsstad på herrsidan igen. Division 1-premiären närmar sig och nu har klubben fått större bredd.

– Jag är glad över att ha skrivit på för City och fick fantastiska erfarenheter förra året som utlandsspelare i division 2. Nu följer jag med laget upp till division 1 med målet att vinna så många matcher som möjligt, samtidigt som jag utvecklas ytterligare som professionell fotbollsspelare, säger Yasuoka Takuto, i ett pressmeddelande.

21-åringen, som kom till City förra sommaren, har tidigare spelat i klubbar i bland annat Montenegro och Serbien.

Linköping City meddelar att klubben arbetar för att få ihop en starkare organisation och att arbetet av deras marknadsgrupp ligger bakom möjligheten att kunna behålla Takuto. Han beskrivs vara spelartyp som kan spela på flera positioner och en spelare som passar bra in i klubben.

Så här såg det ut när City firade seriesegern i division 2. Bild: Andreas Schander
Så här såg det ut när City firade seriesegern i division 2. Bild: Andreas Schander

– Takuto är en oerhört smart spelare som kan användas på flera positioner. Han lyfte oss förra säsongen och visade upp ett väldigt brett register med goda kvaliteter, både vad gäller spelförståelse, rörelse och teknik. Dessutom tillförde hans personlighet mycket till truppen. Det är en spelare vi tror på och som håller betydligt högre upp en division 1 om han utvecklas rätt, säger Citys manager Melke Alan, i en kommentar.

För fem år sedan satte Linköping City upp målet att vara i Superettan inom en snar framtid. Nu återstår ett steg, men först måste klubben bli ett starkt division 1-lag. Citys premiär spelas 7 april, mot Nyköping, på Linköping arena.

Så här såg det ut när City blev klara för ettan:

Citys galna fest: ”Nu är det klart”

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load