City förstärker med två centrala mittfältare. Bild: Linköping City / Andreas Schander

City förstärker på mittfältet

Linköping City fortsätter att rusta inför division 1. Nykomlingen har nu gjort klart med två nya mittfältare.

– Det gläder mig eftersom vi kan jobba vidare med både klubben och våra spelare långsiktigt, säger Citys manager Melke Alan, i en kommentar.

De två nya Cityspelarna är Erik Olofsson och Christoffer Forsell. Erik Olofsson kommer närmast från seriekonkurrenten Team TG. Han ses som en viktig kugge i lagbygget och beskrivs som en tekniskt duktig spelare som är smart både på och utanför planen.

– Erik har ett lugn som jag gillar, samtidigt som han är en hårt arbetande spelare. Det känns som ett väldigt bra tillskott som kommer bidra balansmässigt och stärka gruppdynamiken, säger Melke Alan.

Det andra nyförvärvet är Christoffer Forsell som har värvats från Assyriska FF. Tidigare har han bland annat provtränat med amerikanska storklubben LA Galaxy. Han kom till City som provspelare under januari i år och imponerade på klubben i träningsmatchen mot Örebro SK.

– Christoffer är en väldigt rörlig och bolltrygg central mittfältare. Jag ser en enorm potential i honom och vill vara delaktig i hans utveckling. Han gjorde en bra insats mot ÖSK med tanke på det tuffa motståndet, säger Melke Alan.

Kontrakten sträcker sig över två år.