Anton Karlsson är laddad inför åttondelsfinalen mot HV71. Bild: Mattias Landström

Efter stor dramatik – nu väntar E4-derby: ”Jag är tokladdad”

LHC var endast en videogranskning ifrån att få möta Luleå i åttondelsfinal. Men efter en dramatisk sista omgång i SHL-hockeyn blev det till slut HV71 som kommer stå som motståndare.

– Jag är tokladdad, säger LHC-backen Anton Karlsson, till LHC TV.

Linköpings HC avslutade grundserien med förlust mot seriesegraren Växjö. Det var en odramatisk match där smålänningarna hade stort spelövertag matchen igenom. Linköping hade ett flertal målchanser men har haft svårt att göra mål i slutkampen av serien, bortsett från Brynäs-segern med 5-1 i näst sista omgången.

På måndag börjar åttondelsfinalerna och för Linköpings del kunde motståndet bli Brynäs, Luleå eller HV71. Efter stor dramatik blev det HV71 efter att de hade förlorat på straffar mot Färjestad. Men HV-tränaren trodde att de själva hade vunnit.

Matchen mellan Färjestad och HV71 gick till förlängning där Mattias Tedenby låg ner och slog in pucken i mål. HV jublade och tränaren gick till och med ut mot omklädningsrummet i tron om att segern var bärgad. Det skulle innebära att LHC skulle få möta Luleå i åttondelen och att HV skulle få möta Brynäs. Men efter videogranskning blev målet bortdömt, pucken ansågs vara blockerad innan Tedenby tryckte in pucken och tränaren fick återvända till båset. Matchen avgjordes istället i förlängningen där Färjestad vann.

Att LHC får HV71 i åttondelsfinal innebär mer publik än om motståndaren hade hetat Luleå. Åttondelsfinalen spelas i bästa av tre matcher, i Jönköping på måndag och retur i Linköping på onsdag samt en eventuell tredje match i HV-land på fredag.

– Rent spontant vill jag ut och spela redan nu, vi har otroligt mycket att bevisa för oss själv och för våra fans, det är ett derby jag gillar, jag har mött dem i slutspel innan och vet vad som väntar, säger LHC-backen Anton Karlsson, till LHC TV.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load