Bild: Mattias Landström

Färjestad sänkte Linköping i Karlstad

På torsdagskvällen tog Färjestad emot Linköping i Löfbergs Arena i en match som skulle utmärkas av de båda målvakternas färdigheter.

Det var Färjestad som tog kommandot och dundrade in ledningsmålet efter dryga femton spelade minuter.

Linköping har fortsatt svårt för Färjestad som låg på en stark tredjeplats innan kvällens match.

Andra perioden är böljande fram och tillbaka och Linköping gör en blek insats utöver Olle Lycksell som briljerade med puckförningen i anfallszon, än dock utan något resultat.

I övrigt präglades andra perioden av en hel del gruff och det var först efter att Almen Bibic haft en kort intern uppgörelse med finske Ilari Melart som Linköping visade upp en mer resolut sida och satte lite tryck på Färjestad.

Med bara minuterna kvar av andra var det lite sent tillkommit och man går till periodvila utan några mål gjorde för något av lagen.

Färjestad fick flera chanser i powerplay, men Linköping står fortsatt på säkra skridskor i spelformen numerärt underläge.

Behållningen av matchen var de båda målvakternas högklassiga spel och för alla LHC fans gav Jonas Gustavsson på några riktigt vackra räddningar som också räddade laget från att helt köras över av värmlänningarna.

I tredje perioden lyckades Linköpings Karlström trycka in en reduceringspuck efter att Färjestad utökat ledningen med ytterligare ett mål.

Det räckte dock inte hela vägen och Färjestad får avgöra matchen med knappa halvminuten kvar i öppen kasse.

– Vi gör väldigt bra saker på bortaplan, men måste få mer edge i vårt powerplay där vi ha fyra chanser att göra något med, säger Dan Tagnes till Cmore efter matchen och tillägger att det märktes i båda lagen att mycket av spetsen är iväg på OS.