Bild: Mattias Landström

Fjärde raka förlusten

Linköping förlorade med 2-1 borta mot Djurgården under torsdagskvällen. Det var Linköpings fjärde raka förlust och laget halkar ner till femte plats i tabellen.

Det var tvåan Linköping mot trean Djurgården men där sistnämnda har en match mindre spelad. Innan mötet skiljde två poäng mellan lagen och där Linköping hade ett poäng upp till serieledaren Malmö. Malmö förlorade med 3-0 mot Frölunda vilket innebar att Linköping hade chansen att återta serieledningen. Men i stället blev det förlust och just nu en femteplats i tabellen.

Men det är knallhårt i toppen med fyra lag på 28 poäng, och sedan Linköping på 27.

– Jag tycker inte att vi kommer upp i vårt spel i dag, vi har inte farten eller aggressiviteten som jag vill se, säger LHC-tränaren Tommy Jonsson, till C More.

Hemmalaget Djurgården tog ledningen i den första perioden som höll sig till mitten av den tredje perioden där Djurgården utökade till 2-0.

Djurgården fick en spelare utvisad med tre minuter kvar av matchen och LHC fick chansen med spel i numerärt överläge. LHC tog dessutom ut målvakten och spelade med sex utespelare i slutet. Och med 44 sekunder kvar av matchen kunde Derek Roy sätta sitt andra mål för säsongen vilket betydde 2-1. Men närmare än så kom inte Linköping.

– Vi har inte energin i dag av någon anledning, säger Tommy Jonsson.

Det var fjärde raka förlusten för Linköping som spelar nästa match på lördag, borta mot Frölunda.

Övriga matcher under torsdagen:

  • Brynäs – Mora 5-3
  • Örebro-HV71 5-1
  • Luleå-Timrå 3-2
  • Färjestad-Skellefteå 2-3 efter förlängning
  • Rögle-Växjö 6-3
  • Frölunda-Malmö 3-0