Kim Björkegren.
Foto: Mattias Landström

Häng inte läpp – ni tar guldet ändå

Det var lite ofokuserat i de bakre leden hos LFC. Det kostade två poäng mot Hammarby, skriver Stefan Pettersson i sin krönika.

Det var lite krampaktigt från LFC:s sida i snålblåsten och regnet på Linköpings arena. Spelet värmde verkligen inte mot kökämpande Hammarby. Kanske satt resan till Cypern i benen fortfarande. Det sliter självklart hårt att spela två matcher i veckan så här sent på säsongen. Hur som helst, det var ingen vidare insats av LFC – samtidigt som gästerna sprang, pressade och visade mod så Hammarbys insats går inte att klaga på. LFC var uppenbart störda av gästernas aggressiva spel.

Det mesta började annars planenligt för LFC. Jonna Andersson kom loss vid en av hennes många offensiva löpningar, slog ett lågt inlägg som alla missade och bollen dök in i bortre gaveln. 1-0 för LFC redan i elfte minuten.

Men efter målet blev LFC lite bekvämt och smällde inte på i försvarspelet. Hammarby fick mer att säga till om och ordnade också en kvittering och vilket mål! Frida Sjöberg vände bort ett par LFC-försvarare och dundrade dit bollen från distans bakom en chanslös Cajsa Andersson i sista sekunderna av halvleken.

LFC var lite blekt även i upptakten av andra halvlek och Cajsa Andersson räddade målet från påhälsning. Med en halvtimme kvar kom Lina Hurtig och Kosovare Asllani in i handlingen efter att ha börjat på bänken. Det blev då en helt annan fart i spelet och 2-1 lät inte vänta på sig. Efter en rensning på en hörna smällde Frida Leonardsen Maanum dit bollen på volley från distans, ett riktigt klassmål.

Frid och fröjd tänkte nog de flesta, men med matchens sista spark så kvitterade Alma Nygren efter ett mönsteranfall. Jubel i Hammarby-lägret, inte lika muntert hos LFC som nu gav Rosengård ett sista halmstrå i kampen om guldet. Men det skiljer fortfarande sju poäng med fyra matcher kvar, så visst ska LFC snart kunna fira guld. Det är jag övertygad om.

 

Matchfakta

LFC-Hammarby 2-2 (1-1)
Mål: 1-0 Jonna Andersson (11), 1-1 Frida Sjöberg (45), 2-1 Frida Leonardsen Maanum (69), Alma Nygren (93).
Publik: 1 235.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load