Filip Karlsson är klar för Linköping. Bild: Mattias Landström

Här är LHC:s första nyförvärv

Flera spelare lämnar Linköpings HC inför kommande säsong men på fredagen meddelade klubben att man tecknat ett avtal med en 22-åring från Ängelholm.

– Det känns väldigt kul att komma till Linköping. Jag hoppas att jag kan fortsätta utvecklas i deras miljö och det känns väldigt spännande. Jag har fått ett bra intryck av organisationen och jag ser fram emot att flytta upp framöver och börja träna med laget, säger nya Linköpingspelaren Filip Karlsson, i ett pressmeddelande.

Filip Karlsson har skrivit på ett kontrakt med LHC över två år och kommer närmast från spel i SHL-konkurrenten Rögle BK.

22-åringen är född och uppvuxen i Ängelholm och inledde sin hockeykarriär i Rögle BK. Redan 2013/2014 gjorde han sina första framträdanden i seniorhockeyn med 17 matcher i Hockeyallsvenskan. Sedan har det blivit 26 matcher i Allsvenskan samt 111 matcher i SHL.

Han var skadad det mesta av den förra säsongen säsongen, en skada han ådrog sig i november. Nu är han alltså klar för LHC.

– Filip är en ung och utvecklingsbar spelare som vi ser en stor potential i. Vi hoppas att han ska komma igång igen i Linköping efter en skadefylld fjolårssäsong. Vi vet att han kommer att jobba stenhårt varje dag och det känns som en karaktär som kommer passa bra in i befintlig trupp, säger Linköpings General manager, Fredrik Emvall, i ett pressmeddelande.