Bild: Jim Dalberg

Här byggs glasbanan upp i Sporthallen

Just nu pågår en squash-tävling med den absoluta världstoppen på plats i Linköping. En tävling som avgörs i en fyrglasbana i Sporthallen.

– Vi är igång, det känns fantastiskt kul, det är ett års förberedelse och man bara sveps med i det här, det är så vansinnig kul, säger Fredrik Johnson som ligger bakom eventet.

Tävlingen Swedish squash Open i Linköping genomförs för 15:e året i rad och tävlingens höjdpunkt är huvudtävlingen i Sporthallen som genomförs från torsdag till och med söndag. Då spelas matcherna i en uppbyggd fyrglasbana för att publiken ska kunna få bästa tänkbar upplevelse.

– Det är en blandning mellan sport och event, det är det jag gillar.

Swedish Open i squash, med deltagare från över 30 länder, har utvecklats till att bli ett av Sveriges största återkommande internationella idrottsarrangemang och är idag Europas näst största internationella tävling med internationell titel, endast British Open är större.

– Det är stort, åtta av världens 20 bästa spelare är här och för oss i squash-branschen är den här tävlingen det allra största för många, säger Fredrik Johnson.

Han säger att tävlingen totalt gästas med omkring 6000 personer.