Albin Eriksson, spelande tränare i LVC. Foto: Jerry Prütz

Kaxiga LVC tror på SM-vinst

Med hela 30 segrar på raken är LVC enormt taggade inför söndagens SM-final i volleyboll. Spelande tränaren Albin Eriksson vet att berätta mer.

LVC har alltså inte förlorat en match sedan november förra året. Självförtroendet lyser ur ögonen på Albin Eriksson som även är en av lagets veteraner, förutom att han är spelande tränare då.

– Visst är vi kaxiga och tar för oss men vi även ödmjuka inför att våra motståndare Hylte/Halmstad är ett bra lag de också. Jag tror att det kommer att bli spännande och täta matcher ända till slutet. Men jag har goda förhoppningar om att det är vi som kommer att avgå med segern. De senaste åren har vi varit i final inte mindre än fem gånger så det är ingen osanning när jag påstår att vi kan det här, säger Albin Eriksson med fasthet i rösten. Han berättar att spelarna i laget är slitna efter en lång säsong och att det nu inte handlar om vilket lag som är bäst tränande utan vem som är fräschast.

– Men krävs det att man käkar värktabletter för att klara av att spela en match så gör man det och sedan får man ta tag i värken och det som gör ont efter matchen.

I varje finalserie handlar det om vem som är bäst i de fem matcher som spelas.

– Jag är medveten om att vår långa svit av vinster kommer att ryka och att det kommer bli tuffa matcher men för oss finns inget annat än att stå som svenska mästare när det här är över, avslutar Albin Eriksson och får det att låta som en ren självklarhet.