Foto: Privat

Kör Stafettvasan – för att rädda vilda djur

Ett gäng östgötar ger sig ut i skidspåren – för att rädda vilda djur i Sydafrika.

Ett gäng Mantorpsprofiler är stommen i Team Conservation som ska köra Stafettvasan. Tanken är att få in pengar till den svenska organisationen Wildhood Foundation som arbetar för att skydda hotade djurarter mot tjuvjakt och illegal handel. Målet är att samla in 20 000 kronor.

Team Conservation består av Mattias, Marcus och Jonny Stjernström, Carl Wiklund, Anneli André och Mr X (lagmedlem som vill vara anonym). Stjernström-trion är känd för sitt engagemang inom travsporten och Carl Wiklund för sina insatser för Mantorps IF i handbollsallsvenskan. Anneli André är världsmästare i SCF (frisbee) och är klubbkamrat med Mattias Stjernström i KFUM Norrköping Frisbee.

– Djur och bevarande av hotade arter ligger oss varmt om hjärtat. Så när vi tog beslutet att delta i Stafettfasan kändes det som en självklarhet att också stötta och samla in pengar till en seriös och viktig organisation som Wildhood, säger initiativtagaren Mattias Stjernström i ett pressmeddelande.

Wildhood Foundation välkomnar initiativet med öppna armar.

– Team Conservation är ett fantastiskt initiativ, och vi är så tacksamma för all hjälp vi kan få! Varje krona vi samlar in går oavkortat till arbetet mot tjuvjakt och illegal handel, så den här insamlingen gör stor skillnad för de vilda djuren, säger Filippa Tarras-Wahlberg, Wildhood Foundations grundare, i ett pressmeddelande.

Stafettvasan äger rum den 2 mars.

Wildhood Foundation

Wildhood Foundation grundades 2016 med syftet att bekämpa den omfattande tjuvjakten på och illegala handeln med vilda djur i Afrika och Indonesien.
Wildhoods mål är att rädda några av de mest hotade arterna, däribland elefanter och noshörningar, från utrotning i det vilda.
Källa: Wildhood Foundation