Foto: Patrik Jonsson/Nordic Media

LFC-basen slutar efter 16 år – han kan ersätta

Christer Mård har varit klubbens enda ordförande men efter mer än 16 år som ordförande i Linköping FC väljer han nu att kliva ner från tronen.

– Jag kommer fortsätta att försöka skapa bättre förutsättningar för tjejer och kvinnor att utöva sin idrott, jag har många idéer kring det där och jag hoppas att några av dem går att förverkliga, säger Christer Mård, till Linköping News.

LFC bildades 2003 och strax därefter blev Mård ordförande i klubben, en roll som han sedan har suttit kvar på, fram till nu.

LFC flyttar kansli

– Jag tror att klubben mår bra att få en ny ordförande, på något sätt bryter vi den sista kopplingen med LHC, vi flyttar till nytt kansli, till arenan och vi ska anställa en ny klubbdirektör och det är bättre att en ny är med och gör det än en avgående, vi kallar därför till ett nytt möte där en ny ordförande får mandat från november.

Christer Mård kastades för en tid sedan in i politiken, för Liberalerna

Är det politiken som tar mer tid?
– Om jag får något nytt uppdrag vet jag inte, så det är inte på grund av politiken utan någon gång ska man sluta, egentligen hade jag beslutat mig inför den här säsongen men Maria (klubbdirektören) sa upp sig och det passar inte bra att två slutar på samma gång så jag ville fortsätta lite till.

Vad är damfotbollens störts utmaning?
– Det är att skapa ekonomiska resurser, för att få det som krävs att kliva upp behövs det mer resurser, många spelare jobbar fast de tränar och spelar lika mycket matcher som herrarna, nu kan jag jobba lie friare med de här frågorna. Jag ska försöka vara med att skapa ännu bredare plattformar för kvinnor och tjejer att kunna utöva sin idrott.

Hur då?
– Linköping är en stad som mår väldigt bra så vi kan ta klivet att göra det bättre. Jag har varit lite låst kring dessa frågor genom kopplingarna till politiken och som engagerad svenskt näringsliv och samtidigt ordförande, det blir lite friare nu och jag har tankar kring vad man kan göra, inget färdigt men på något sätt kommer jag fortsätta att arbeta med det.

Lindvall kan ta över

Ett extra årsmöte kommer att hållas i början av november och mycket talar för Paul Lindvall, M, tar över som ordförande. Paul Lindvall som föreslås bli ny ordförande har tidigare sagt att han är öppen för engagemang inom idrotten i Linköping samtidigt som han drar ner på sitt politiska engagemang.